Ons werk

Indien de toestand van het gebit in de loop der jaren door wat voor redenen dan ook zeer ernstig is achteruit gegaan, dan kan een grondige restauratie noodzakelijk zijn.

Wij kunnen in een logisch stappenplan uw gebit weer in topconditie krijgen. Allereerst zorgen we voor een gezonde tandvleessituatie en vullen wij eventuele gaatjes. Daarna kunnen wij middels kronen, bruggen en eventueel implantaten (kunstwortels) het gebit in de juiste beet weer een natuurlijke uitstraling geven. Aan de hand van oude foto's van uw gebit kan de oorspronkelijke stand en vorm zonodig als voorbeeld dienen voor het tandtechnisch laboratorium.

 

Resultaat

Hieronder kunt u enkele voorbeelden van ons werk bekijken. Klik op de foto's voor groter beeld.

Bij deze mevrouw zien we sterk verkleurde tanden door aanslag en oude vullingen. Na het reinigen en bleken van de tanden in de onderkaak zijn de boventanden van hoektand tot hoektand vervangen door porseleinkronen. Let op de overgang van de kronen naar het tandvlees: een super gezonde situatie door een perfecte aansluiting van de kronen en een uitstekende mondhygiene.De boventanden van deze meneer staan rommelig en de kleine snijtand rechts op de foto staat te ver naar achteren. Er was geprobeerd deze tand naar voren te halen door middel van een opzetstukje van composiet. Dit gaf echter niet het gewenste effect. De zes voortanden zijn beslepen voor een kroon en middels een tijdelijke brug is het tandvlees ter plaatse van de verwijderde tand in de juiste vorm geforceerd.De tweede foto toont het eindresultaat met de definitieve brug.Bij deze jonge vrouw is te zien dat de bovensnijtanden iets naar achteren staan en dat de snijranden dun zijn geworden door slijtage; de kleine snijtand rechts op de foto staat naar voren en gedraaid. Om de vorm en de stand te kunnen corrigeren zijn vier keramische kronen geplaatst op de snijtanden en is de tandvleeslijn aangepast.Bij deze patient zijn twee oude goudporselein kronen te zien op de twee grote voortanden. De kleine snijtanden zijn sterk verkleurd en gevuld. Het hele gebit is eerst grondig gereinigd waarna op de vier snijtanden keramische kronen zijn geplaatst.Bij deze dame is de grote snijtand rechts op de foto verloren in verband met groot botverlies. Deze tand is verwijderd waarna eerst een tijdelijke brug is gemaakt in afwachting van de genezing van het tandvlees. Er bleek uiteindelijk toch een grote deuk in de kaak te zijn ontstaan door dit grote botverlies. Deze deuk is nog te corrigeren met een bot en tandvlees transplantaat, maar aangezien mevrouw een lage lachlijn heeft is besloten deze extra operatie niet uit te voeren. Het uiteindelijke resultaat is erg bevredigend van deze twaalfdelige porseleinbrug.